Cícerová pomazánka


1 hviezda2 hviezdy3 hviezdy4 hviezdy5 hviezd (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Cíceerová pomazánkaIngrediencie: 100 g cíceru v biokvalite, 1 – 2 polievkové lyžice sezamového maslo – tahini, 4 strúčiky cesnaku, panenský sezamový olej, 3 – 4 strúčiky cesnaku, 1 cibuľa, 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy, bazalka, morská soľ

Postup prípravy

Cícer namočíme na 5 – 10 hodín. Vodu, v ktorej sme cícer namáčali vylejeme a na varenie použijeme novú. Cícer vložte do tlakového hrnca a zalejte tak aby bol cícer ponorený. Pridajte kúsok morskej riasy kombu a priveďte k varu. Pridajte trošku studenej vody a opäť priveďte k varu. Nesoľte a varte 35 – 40 minút. Bez tlakového hrnca varte do zmäknutia cca 1,5 hodiny. Cícer varený v tlakovom hrnci má lepšiu chuť.

Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu s cesnakom a morskou soľou. Zalejte vývarom čo vám zostal po varení cíceru, primiešajte ho a spolu povarte 5 -10 minút. Potom to všetko zmixujte na hustú pomazánku, ak pridáte viac tekutiny môžte si spraviť vynikajúcu omáčku či polievku. Pomazánku dochutíme sezamovým maslom tahini a šťavou z citróna.

Takto si môžme pripraviť pomazánku z akejkoľvek strukoviny.

Páčil sa vám článok? Ohodnoťte ho!

1 hviezda2 hviezdy3 hviezdy4 hviezdy5 hviezd (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading ... Loading ...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Môžete použiť tieto HTML značky a atribúty: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Copyright © 2014 BIOnatural.sk
Created by Cyanea
Design by weblok.sk
css.php