Kukuričná kaša s bryndzou

Kukuričná kašaIngrediencie: 400 g hladkej kukuričnej múky, 1 – 1,5 l vody (podľa potreby), 300 g bryndze, 100 g masla, 2 – 3 vajcia, 5 lyžíc ovseného nápoja Isola Bio, soľ, 100 g eidamu

Kukuričná kaša – postup prípravy

Z kukuričnej múky a vody pripravíme redšiu kašu: do osolenej vriacej vody postupne sypeme kukuričnú múku a za stáleho miešania varíme cca 15 – 20 min. Ohňovzdornú misu vymažeme maslom, na dno dáme tenkú vrstvu kaše, rozotrieme ju lyžičkou namočenou v rozpustenom masle, vložíme vrstvu bryndze, pokropíme maslom, posypeme nastrúhaným syrom, opäť dáme tenkú vrstvu kaše, bryndzu, maslo, syr a tak pokračujeme ďalej. Vajcia roztrepeme s trochou ovseného nápoja, osolíme, nalejeme na kašu, posypeme strúhaným syrom a upečieme.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *