Bylinkový losos s červenou šošovicou

Tip na obed: Famózna kaša z červenej šošovice a bylinkový losos

Jedlo, ktoré je hotové do pol hodiny. Bylinkový losos je pripravený rýchlo a šošovicová kaša tiež. Tvoje telo toto jedlo určite ocení. Pozri si recept.

Počet porcií: 2
Doba prípravy: cca 30 minút

Čo budeme potrebovať?

Na kašu z červenej šošovice:

  • 1 šálku červenej šošovice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 bielu cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 mrkvy
  • 1 lyžicu medu
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • čerstvo namleté čierne korenie
  • morskú/himalájsku soľ
  • kari korenie

Bylinkový losos:

  • 200 g lososa
  • bylinkové korenie na ryby
  • 2 lyžice olivového oleja
  • citrónovú šťavu

Ako budeme postupovať?

  1. Najprv sparíme vriacou vodou červenú šošovicu a odložíme.
  2. V hlbokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak a mrkvu nakrájanú na kolieska. Za stáleho miešania opekáme cca 5 minút.
  3. Potom do hrnca pridáme spranú šošovicu a zalejeme ju dvojnásobným množstvom vlažnej vody.
  4. Pridáme všetky ostatné ingrediencie a necháme variť cca 20-25 minút na strednom plameni do zmäknutia.
  5. Z lososa odstránime kožu. Okoreníme ho zmesou bylinkového korenia.
  6. Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme plátky lososa. Z každej strany opekáme cca 3 minúty.
  7. Hotového lososa umiestnime na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pripravenou šošovicovou kašou.

Bylinkový losos s červenou šošovicou

Za recept ďakujeme fitshaker.sk