Jedlo, ktoré je hotové do pol hodiny. Bylinkový losos je pripravený rýchlo a šošovicová kaša tiež. Tvoje telo toto jedlo určite ocení. Pozri si recept.
Počet porcií: 2
Doba prípravy: cca 30 minút
Čo budeme potrebovať?
Na kašu z červenej šošovice:
- 1 šálku červenej šošovice
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 bielu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 mrkvy
- 1 lyžicu medu
- 1 lyžičku mletej škorice
- čerstvo namleté čierne korenie
- morskú/himalájsku soľ
- kari korenie
Bylinkový losos:
- 200 g lososa
- bylinkové korenie na ryby
- 2 lyžice olivového oleja
- citrónovú šťavu
Ako budeme postupovať?
- Najprv sparíme vriacou vodou červenú šošovicu a odložíme.
- V hlbokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak a mrkvu nakrájanú na kolieska. Za stáleho miešania opekáme cca 5 minút.
- Potom do hrnca pridáme spranú šošovicu a zalejeme ju dvojnásobným množstvom vlažnej vody.
- Pridáme všetky ostatné ingrediencie a necháme variť cca 20-25 minút na strednom plameni do zmäknutia.
- Z lososa odstránime kožu. Okoreníme ho zmesou bylinkového korenia.
- Na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme plátky lososa. Z každej strany opekáme cca 3 minúty.
- Hotového lososa umiestnime na tanier, pokvapkáme citrónovou šťavou a podávame s pripravenou šošovicovou kašou.
Za recept ďakujeme fitshaker.sk